top of page
  • Foto del escritorGisela Andreu

El dolor com a signe d'alarma

Quan tenim dolor, el cos ens està avisant📢 de que alguna cosa no està funcionant correctament. Hem d'entendre que inicialment el dolor és positiu, ens indica que hi ha perill en alguna zona del cos per tal de que parem de fer el gest que ens ho origina i ens demana que li posem solució.

.

La solució no és prendre un antiinflamatori 💊 ja que només estàs tapant🤚 el dolor de forma momentània i no solucionant el problema. A més si tens dolor, al prendre la pastilla et trobaras millor, seguiràs forçant i quan l'efecte passi encara estaràs pitjor. També s'ha de tenir en compte que quan hi ha dolor, moltes vegades apareix inflamació💥 per intentar resoldre el problema i si no deixes que el cos faci la seva feina no es regenerará com cal.

.

Un exemple que els hi explico als meus pacients és: imagina't que hi ha hagut un incendi🔥 al soterrani de una casa 🏠 i tu desde fora veus la casa amb les flames🔥 que surten per les finestres, tens dues opcions:

.

A) Tapes les finestres 🤚així ja no veus el foc . Aquest seria l'efecte de l'antiinflamatori, tapes el problema momentàniament, però com que el foc no s'ha apagat, al cap d'una estona o uns dies tornarà a sortir el foc per la finestra, és a dir, tornaràs a tenir dolor.

.

B) Vas a buscar on s'ha originat el foc🕵️‍♀️ i apagues el focus principal perquè deixi de propagar-se. Aquesta opció seria la d'anar a un fisioterapeuta / osteòpata que analitzi el teu cas en concret i busqui l'origen del problema🎯 per tractar-lo des de l'arrel i així no tornis a tenir símptomes ni a recaure. Moltes vegades el focus del problema no està allà on hi ha dolor, així que hem d'analitzar cada cas en particular buscant les relacions del cos i no fer només un tractament simptomatològic (tractar només el que fa mal).

.

Amb aquest post no vull dir que no hem de pendre mai antiinflamatoris. De forma puntual si tenim dolor i volem sortir del pas el podem pendre, pero no fer-ho com un hàbit🤚 (tinc dolor => antiinflamatori) ja que a la llarga, si ens el prenem continuament, podem danyar el fetge.

.

.

📍Per demanar cita a Barcelona-L'H ☎️623030093 #osteopatia#fisioterapia#osteopatiahospitalet


17 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page